• ESIINTYJÄT

  Julkaisemme tänne yksitellen esittelyt tämän vuoden esiintyjistämme
   
  PERJANTAI 03.08.2018
   
  LAUANTAI 04.08.2018
   
   

 • JANNIKA B

  Esittely

  Jannika B on lähtöisin musikaalisesta perheestä. Pienestä pitäen on hänen elämänsä täyttänyt musiikki, laulu ja tanssi.

   

  Jannika osallistui vuonna 2007 idols kisaan ja pääsikin aina semifinaaleihin asti. Vuoden 2007 idols-kisaa seuranneet muistavat yleensä kokkolalaisen Jannikan punapukuisena tyttönä joka valloitti monen sydämen iloisuudellaan ja aitoudellaan.

   

  Pitkään haavena ollut laulajanura on antanut odottaa, mutta keväällä 2011 Jannika päätti ottaa onnen omiin käsiinsä, kääriä hiat ja alkaa hommiin! Artisti lähti siis omin voimin liikkeelle, keräsi tiimin ympärilleen ja päätti toteuttaa unelmansa oman visionsa kautta.

   

  Loppuvuodesta 2011 Jannika B julkaisi Onnenpäivä –singlen ja teki huikean työn raivaten tiensä Onnenpäivä -sinkullaan jo mm. YleX:n ja NRJ:n soittoon. Debyyttialbumin toinen single, Hulluksi onnesta, ilmestyi kesäkuussa 2012. Kappale on ensimmäinen sinkkujulkaisu Jannika B:n oman ONA-levymerkin alta. Levyn kolmas sinkkulohkaisu, Seuraavaan elämään, julkaistiin lokakuussa 2012 ja oli monet viikot Suomen radioiden soitetuimpia kappaleita. Youtubessa sillä on yli miljoona katselukertaa.

   

  YleX:ltä ”Tee-se-itse-popitar” -lempinimen saanut artisti on osoittanut kaikille, että unelmat voivat toteutua jos vain tahto ja rohkeus riittävät.

   

  Alkuun

 • Elonkerjuu

  Esittely

  Elonkerjuu yhtyeen historia on moni väritteinen. Siihen liittyy suuria tunteita, lavaenergiaa, vaihdoksia, taukoja, menestystä, iloa ja uudelleen syntymistä. Elonkerjuu-yhtye palasi pitkältä tauolta uuden solistin voimin. Juha Lagström jätti yhtyeen ja sen riveissä aloitti The Voice of Finland -sarjasta tuttu Osku Ketola joka on lunastanut paikkansa Elonkerjuun keulahahmona vakuuttavasti.

  Mukana yhtyeessä jatkavat kitaristi
  Simo Ralli, basisti Antero Naali sekä rumpali Lenni Paarma. Viulisti Johanna Koivu jättäytyi pois yhtyeestä jo aiemmin. Elonkerjuu julkaisi debyyttialbuminsa Ilon pirstaleet syksyllä 2012. Vuonna 2013 Elonkerjuu voitti yleisöäänestyksessä Vuoden yhtyeen Emma-patsaan. Yhtye oli ehdolla Vuoden yhtyeeksi myös Emma-raadin valitsemassa kategoriassa. Elonkerjuu voitti aikanaan Lauri tähkän kanssa yleisöäänestyksen vuosina 2006-2010.

   

  Elonkerjuun vankasta suosiosta kertoo pitkäaikaiset, lojaalit fanit, uusia tietenkään unohtamatta. Yhtyeen Ilon pirstaleet-albumi julkaistiin vuonna 2012. Se meni suoraan listaykköseksi sekä myi kultaa vain parissa päivässä.

   

  Tänä keväänä Elonkerjuu palasi sorvin ääreen toden teolla! Uutta musiikkia kuultiin maalikuussa 2018 ”Saanhan mä tulla viereesi” -sinkun muodossa. Yleisö on löytänyt Elonkerjuun jälleen erinomaisesti ja keväällä bändin keikoilla on ollut väkeä runsain mitoin.

   

  Paluu lavoille olit tehty suurella sydämellä ja sykkeellä. Elonkerjuu on tunnettu energisistä lavaesiintymisistään ja folk-vaikutteisesta suomirockistaan, jonka sanoituksissa paistaa läpi pohjalaisuus.

   

  Alkuun

 • Oliver

  Esittely

  Suomenkielisen popin ja rockin välimaastossa seikkaileva Oliver tekee musiikkia suoraan sydämestä elävästä elämästä. Kitaravetoiset kertosäkeet ovat isoja ja tunnelmaa paisutellaan pienestä suurempaan mahdollisimman paksulla siveltimellä. Nelihenkinen yhtye tunnetaan energisenä livebändinä yli 400 keikan kokemuksella.

   

  Oliver julkaisi viimeisimmän Valo loistaa -singlen perjantaina 4.5. Kappaleen on tuottanut tuttuun tapaan Rake Eskolin (mm. Haloo Helsinki!, CMX). Yhtye sanoittaa kappaleitaan yhdessä supersuositun somerunoilija Hanna Lindin kanssa. Lind on tunnettu "Kun sanat riittävät" -sivustaan.

   

  Oliver julkaisee ensi syksynä 28.9. "Singlet 2014-2018" -kokoelmalevyn, joka sisältää jo julkaistujen singlejen lisäksi myös ennen julkaisematonta materiaalia. Aiemmin yhtye on julkaissut kolme albumia vuosina 2009-2013. Yhtyeen musiikkia on soitettu useilla suomalaisilla valtakunnallisilla- ja paikallisilla radioasemilla.

  Kuuntele yhtyeen tuotantoa Spotifysta: http://smarturl.it/oliver_spotify

   

  Oliver:
  Jari Väyliö - laulu ja kitara
  Peter Miinala - kitara
  Lasse Hietala - basso
  Tero Kaihola - rummut

   

  Alkuun

 • RAJA

  Esittely

  Raja on syntynyt yhden miehen palavasta intohimosta. Laulaja-lauluntekijä Teemu Rajamäen alter ego RAJA räjäyttää pankin uudenlaisen modernin suomirockin keinoin. Rajoja rikkovaa isoäänisen rockin ja modernin konepopin ristisiitosta RAJA maustaa Kalevalasta kumpuavilla melodioilla. RAJA tekee kaikki biisinsä itse, ja kirjoittaa tarinoita omasta elämästään välillä jopa yltiöromanttisella twistillä.

   

  Studiossa RAJAn tuotannosta vastaa Jonas Olsson (muun muassa Robin, Amorphis, Samae Koskinen, Callisto, Roope Salminen & Koirat).

   

  RAJAn live-kokoonpanossa soittavat Teemu Rajamäen lisäksi Jaan Wessman (kitara), Jaakko Järvensivu (rummut), ja Klaus-Erik Wirzenius (basso).

   

  Teemu Rajamäki on vaikuttanut aiemmin muun muassa bändeissä Uniklubi, Jupi7er, Juju ja Hullut. RAJA on allekirjoittanut management-sopimuksen legendaarisen Hannu Sormusen (Aspen Music Oy) kanssa, joka tunnetaan muun muassa Robinin pitkäaikaisena managerina.

   

  Hienoa saada Teemu ”omalle” kylälle esiintymään :)

   

  Alkuun

 • Samae Koskinen

  Esittely

  Samae Koskinen on suomalainen laulaja-lauluntekijä. Soolotuotannon lisäksi hän on Sister Flo -yhtyeen perustajajäsen ja keulakuva.

   

  Koskinen teki ensimmäisen sooloalbuminsa sanoitukset yhteistyössä nykyrunoilijoiden ja -kirjailijoiden kanssa. Tekijöinä olivat muun muassa Inka Nousiainen, Sanna Karlström, Tomi Kontio ja Kauko Röyhkä. Elossa-levylle Koskinen halusi kirjoittaa tekstejä myös itse, ja ne syntyivät hänen ja Röyhkän yhteistyönä. Samae Koskinen muodostaa Jussi Lehtisalon kanssa death metal/hard rock yhtyeen Arkhamin Kirjasto. Hän on myös soittanut Kauko Röyhkän livekokoonpanossa ja Kauko Röyhkän ja Riku Mattilan yhteislevyllä Kaksi lensi tuulen mukaan. Koskisen laulu Hyvä päivä valittiin Radio Helsingin kesähitiksi 2013.

   

  Samae Koskinen on vieraillut muun muassa Sauruksen Elossa-albumilla ja Ruger Hauerin Erectus-albumilla, kirjoittanut tekstejä Anna Puulle ja tuottanut muun muassa Circleä ja Jarkko Martikaista.

   

  Alkuun

 • Teflon Brothers

  Esittely

  Hämyvestarit 2018 ylpeänä esittelee rap-ryhmän joka ei sen suurempia esittelyitä kaipaisikaan. Tervetuloa Hämyvestareille Teflon Brothers!

   

  Teflon Brothers on kolmen Helsingin Malminkartanosta kotoisin olevan artistin, Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama rap-ryhmä. Teflon Brothers tekee juuri sitä juttua mitä haluaa, eikä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa musiikkiinsa.


  2013 ilmestyneen Valkoisten dyynien ratsastajat -albumin singlet ”Lähestymiskieloja” ja ”Poimunopeus” nostattivat jo odotuksia uutta albumia kohtaan, ja viimeistään potin räjäytti “Seksikkäin Jäbä”, jossa ovat mukana myös Stig ja Meiju Suvas. Vuonna 2014 ilmestyneeltä Isänpäivä-levyltä hiteiksi nousivat Maradona (kesä ’86) ja vuoden 2014 jääkiekon maailmanmestaruusotteluiden Suomen virallinen kisabiisi Kendo Anthem.

   

  Vuonna 2014 Teflon Brothers myi paikan bändistään 50000 eurolla. Paikan lunasti lopulta Ilari Sahamies, jota kuullaan keväällä 2015 julkaistulla ”Pämppää”-singlellä. Pämppää myi platinaa kesän aikana, nousi Spotifyn kesän 2015 soitetuimmaksi kappaleeksi ja valittiin kesän 2015 kesähitiksi. Tämän lisäksi Pämppää nousi vielä Suomen katsotuimmaksi musiikkivideoksi Youtubessa vuonna 2015.

   

  Toukokuussa 2016 Teflon Brothers julkaisi videon, jolla se ilmoitti vaihtavansa nimekseen Mynthon Brothers. Videolla viitattiin Pyhimyksen tapaan haalia itselleen varsin erilaisia projekteja. Kyseinen mainosvideo tehtiin yhteistyössä Mynthonin kanssa. Pitkäkestoiseksi suunniteltu yhteistyö Mynthonin kanssa alkoi "Lähiöunelmii"-singlellä, jonka musiikkivideo kuvattiin Los Angelesissa.

  Vuonna 2017 julkaistusta Circus-albumista tuli ensimmäinen suomalainen albumi, joka on ylittänyt tuplaplatinarajan jo ennen julkaisupäiväänsä.

   

  Teflon Brothers esiintyy Hämyvestareilla lauantaina 4.8.2018

   

  Alkuun

 • Holmala

  Esittely

  Holmala -nimen takaa löytyy alun perin Hämeenkyröstä kotoisin oleva kolmekymppinen laulaja Vesa Holmala joka tätä nykyä vaikuttaa Tampereelta käsin suomalaiseen musiikkimaailmaan. Hämeenkyrössä kaikki tuntevat ”Veskun” ja miehen musiikillisista taidoista onkin saatu nauttia jo useamman vuoden ajan.

   

  Holmala on ollut musiikin saralla ahkera mies. Vuodet eri kokoonpanoissa ja trubaduurikeikoilla sekä muille artisteille tehdyt kappaleet saivat jatkoksi Holmala-yhtyeen ja lokakuussa ilmestyneen debyyttialbumin ”Kuka minä oon”

  Holmalan pöytälaatikkoon oli kertynyt vuosien mittaan lauluja, joiden valmiiksi saattamiseksi oli koottava yhtye. Lokakuussa 2017 julkaistu "Kuka minä oon" -debyyttialbumi vie kuulijansa aistikkaalle aikamatkalle taiteilijan herkkään, mutta rosoiseen sielunmaisemaan.

  Kuka minä oon -levy on monista elämänvaiheista yhteenpunottu kokonaisuus, jossa laulut kertovat tosielämästä, joten kuulijan on niihin helppo samaistua. Levyllä käsitellään paljon eri tunteita ja elämänvaiheita mm. ero, rakkaan kuolema, rakastuminen, unelmointi, rokkikukkoilu ja vitutus. Holmala itse kommentoi albumiansa näin: ”Osa biiseistä on ollut pääni sisällä jo vuosia ja nyt oli oikea hetki koota bändi ympärille ja tehdä levy, joka merkitsee itselleni todella paljon.”

  Lisäksi Holmala julkaisi aivan kesän kynnyksellä uuden singlen nimeltään GodDamn. Holmalan facebook -sivuille luonnehditaan näin: ”GodDamn on kesäinen soidintanssi, jossa tiikeri ei pääse raidoistaan. Siellä missä aurinko, lomaromanssit ja kielletty hedelmä kohtaavat. Siellä tämä laulu raikaa ja torvet soi!”

   

  Huh huh!! Tervetuloa kuuntelemaan Holmala-yhtyettä perjantaina 3.8.2018 Hämyvestareille. Tässä vaiheessa voi jo luvat, että tulossa on megalomaaniset bileet.

   

  www.hamyvestarit.com

   

  Alkuun

 • Neljä Ruusua

  Esittely

  Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu yhtye, joka seikkailee musiikillaan popin ja rockin rajamailla. Yhtye on julkaissut 15 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa.

   

  Alkuperäiseen kokoonpanoon, joka tunnettiin nimellä Talouskukkaro, kuului myös kosketinsoittaja Matti Suomela. Suomelan erottua vuonna 1985 yhtye vaihtoi nimekseen Neljä Ruusua. Yhtye solmi seuraavana vuonna levytyssopimuksen, ja sen kaksi ensimmäistä albumia julkaistiin vuonna 1987. Kolmas levy Hyvää päivää julkaistiin kaksi vuotta myöhemmin, ja se nousi Suomen viralliselle albumilistalle. Vuonna 1990 julkaistu Hyvää yötä Bangkok ylitti kultarajan. Vuonna 1992 Neljä Ruusua julkaisi albumin Haloo, joka nousi albumilistan toiselle sijalle ja myi platinaa. Vuotta myöhemmin julkaistiin yhtyeen viides levy Pop-uskonto, joka nousi albumilistan kärkeen ja myi jälleen platinaa.

   

  Neljä Ruusua on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suomalaisen musiikin kantayhtyeistä. Yhtyeen lukuisat hitit, kuten ”Juppihippipunkkari”, ”Sun täytyy mennä”, ”Poplaulajan vapaapäivä”, ”Matka on syvä”, ”Hunningolla”, ”Luotsivene”, ”Popmuseo”, ”Valuva taivas”, ”Missä vaan” ja ”Elän vain kerran”, soivat edelleen radioissa, tuoreimman albumin ”Euforia” hittejä, ”Sininen sunnuntai”, ”Ajelen” ja ”Esirippu”, unohtamatta.

   

  Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).

   

  Nämä koko kansalle tutut kappaleet ja lengendaarinen Neljä Ruusua Hämyvestareilla 3.8.2018.

   

  www.hamyvestarit.com

   

  Alkuun

 • DJ OKU LUUKKAINEN JA RETRO PERJANTAI (Feat. Solid Base, Mighty44 ja Chorale)

  Esittely

  Huippusuosittu Retroperjantai levisi radiosta esiintymislavoille, kun Oku Luukkainen vei ysärisettinsä myös DJ-keikoille.

   

  Oku Luukkainen on suomalainen radiojuontaja, radion musiikkipäällikkö ja DJ. Helmikuussa 2016 Luukkainen siirtyi lopettaneelta The Voice -radiokanavalta Radio Novalle juontamaan Retroperjantaita, jota hän juonsi aikaisemmin The Voicella..

   

  Perjantai-illoissa kuultu ysärishow Retroperjantai on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti, kun eurodancen ystävät ovat löytäneet show'n ja sen Facebook-ryhmän. Retroperjantai jalkautui radiosta myös keikkapaikoille, koska ohjelman isäntä Oku Luukkainen alkoi tehdä Retroperjantain nimissä dj-keikkoja.

   

  - Homma lähti siitä käyntiin, kun kuulijat lähetti toiveita, että Retroperjantai tulisi keikoille heidän kotikaupunkeihinsa. Oku on todella innoissaan, että nyt tuo toteutui ja DJ on päässyt tapaamaan ysärifaneja ja soittamaan heille parhaita hittejä.

   

  Retroperjantain kantava voima on ollut yhteisöllisyys. Yhteisöllisyys näkyy siinä, että esimerkiksi #retroperjantai -häshtagillä löytyy Instagramista jo yli 26000 julkaisua, ja jokaisen Retroperjantai-lähetyksen aikana ohjelmaan tulee satoja puheluita. Myös ohjelman Facebook -sivu on kerännyt noin 60000 seuraajaa.

   

  Okun Retroperjantai LIVE -show on kiertänyt ahkerasti ympäri Suomea ja nähty alan suurimmilla festareilla.

   

  Hämyvestareilla Retroperjantai LIVE -shown yhteydessä nähdään todellista ysärimeininkiä, kun DJ-keikkalla mukana nähdään myös Solid Base, Mighty44 sekä Chorale. Tätä showta ei voi jättää väliin, joten nähdään Hämyillä ;)

   

  www.hamyvestarit.com

   

  Alkuun