• Esittelyt

  Julkaisemme tänne viikottain esittelyjä ensi kesän artisteista

  Eppu Normaali

  Esittely

  Legendaarinen rockyhtye Eppu Normaali tähdittää perjantai-iltaa Hämyvestareilla!

   

  Vuonna 1976 punk-innostuksen huumassa perustettu Eppu Normaali on Suomen menestyksekkäimpiä rockyhtyeitä. On jopa sanottu, että jos nykyään keski-ikäinen ihminen ei muista vähintään puoltakymmentä Eppu-kertosäettä, hän ei ole voinut viettää 1980-lukua Suomessa. Niin lähtemättömän jäljen bändi on tehnyt suomalaisen mielenmaisemaan.

  Eppu Normaalin alkuperäisessä kokoonpanossa vaikuttivat Martti Syrjä (laulu) ja hänen veljensä Mikko "Pantse" Syrjä (kitara), näiden kahden serkku Aku Syrjä (rummut) sekä Juha Torvinen (kitara) ja Mikko Saarela (basso). Musiikillista linjaa innoitti ensisijaisesti punk ja punkista ensisijaisesti amerikkalainen The Ramones.

  Yksinkertainen, energinen ilmaisu oli tässä vaiheessa eräänlainen itsetarkoitus, joskin välttämättömyydestä tehtiin myös hyve: bändi ei osannut soittaa kovinkaan kaksisesti, kuten vuonna 1978 ilmestynyt debyyttialbumi ”Aknepop” osoittaa. Toisaalta huomattava osa albumin viehätyksestä perustuu juuri kotikutoisuuteen, suoranaiseen amatööriyteen.

  Vuonna 1979 ilmestynyt toinen albumi ”Maximum Jee & Jee” osoitti ensisijaisesti sen, että soitto- ja sävellystaidot olivat kasvaneet ensilevyn jälkeen huomattavasti. Saarela erosi yhtyeestä Maximum Jee & Jee -albumin jälkeen mutta jatkoi kuitenkin sanoittamista. Hänen tilalleen basistiksi tuli Mikko Nevalainen.

  Seuraavat kaksi albumia, ”Akun tehdas” (1980) ja ”Cocktail Bar” (1981) olivat yhtyeelle eräänlaista linjan hakemista. 1980-luvun alkuun kuuluivat myös maineikkaat Tuuliajolla-risteilyt, joihin osallistui Eppu Normaalin lisäksi myös mm. Hassisen Kone ja Juice Leskisen yhtye.


  Mikko Saarela luopui sanoittamisesta ”Cocktail Barin” jälkeen, ja vastuun otti laulaja Martti Syrjä. Hän joutui omien sanojensa mukaan isoveljensä Pantsen ankaraan tekstityskouluun, mutta tulokset olivat itse asiassa hämmästyttävän hyviä. Vuonna 1982 ilmestyneen ”Tie vie” albumin ensimmäinen kappale on ”Murheellisten laulujen maa”, yksi Eppujen suosituimmista biiseistä kautta aikojen. Martti Syrjästä kasvoi vuosien myötä erittäin taidokas ja merkittävä rocktekstittäjä, ja hänelle myönnettiin Juha Vainio -palkinto vuonna 1997. Reino Helismaa -palkinto seurasi vuonna 2004.

  Eppu Normaali on muuttunut viime vuosien aikana niin suureksi nimeksi ja niin merkittävää liiketoimintaa pyörittäväksi ilmiöksi, että voi olla vaikea uskoa, että sen taloudellinen tilanne oli vuonna 1983 perin kehno. ”Aku ja köyhät pojat” albumi menestyi suorastaan huonosti - niin huonosti, ettei osa yleisöstä edes tiennyt moisen albumin ilmestymisestä. Niinpä yhtyeen seuraavan levyn oli käytännössä menestyttävä, tai muutoin edessä olisi todennäköisesti ollut lopettaminen.

  Vuonna 1984 ilmestynyt ”Rupisia riimejä, karmeita tarinoita” menestyikin hyvin, ja se sisälsi kolme suurta Eppu-hittiä: ”Taivaassa perseet tervataan”, ”Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset” ja ”Pimeyden tango”.


  ”Kahdeksas ihme” (1985) jatkoi edeltäjänsä viitoittamalla tiellä, joskin musiikki oli hioutunut entisestään ja hitit olivat vielä suurempia. ”Vuonna 85”, ”Voi kuinka me sinua kaivataan” ja ”Kitara taivas ja tähdet” soivat ilmestymisvuonnaan käytännössä kaikkialla, ja ne ovat pysyneet tavattoman suosittuina kappaleina näihin päiviin asti.

  ”Valkoinen kupla” (1986) ja ”Imperiumin vastaisku” (1988) sisälsivät lisää parilta aiemmalta albumilta tuttua Eppu-ilmaisua. ”Valkoinen kupla” albumi oli tosin näistä levyistä iskelmällisin ja omalla tavallaan lohduttomin. Näiltä ajoilta ovat kotoisin muiden muassa hitit ”Joka päivä ja joka ikinen yö”, ”En saa mielestä sinua”, ”Afrikka sarvikuonojen maa”, ”Linnunradan laidalla” ja ”Baarikärpänen”. Vuodet 1984-1988 olivat Eppu Normaalin kultakausi.

  Yhtyeen historian toinen miehistönvaihdos tapahtui ”Imperiumin vastaiskun” jälkeen, kun basisti Mikko Nevalainen totesi saaneensa kyllikseen. Hänen tilalleen tuli Sami Ruusukallio, joka debytoi albumilla ”Historian suurmiehiä” (1990). Basistin vaihtuminen ei kuulunut musiikissa kovinkaan suuresti, koska yhtyeen linja oli vakiintunut niin vahvasti ja musiikista vastasi edelleen Pantse Syrjä. Historian suurmiehiä sisälsi yhtyeen suurimpiin kuuluvan hitin ”Tahroja paperilla”.

  Seuraavaa albumia ”Studio Etana” (1993) saatiin odottaa kolme vuotta, ja sen syntyprosessi oli orkesterille perin traumaattinen. Esimerkiksi kitaristi Juha Torvinen ei ole huolinut levyä kokoelmiinsa. Albumia tehtiin pitkään, mutta kaikesta päätellen ensisijaisesti siksi, että materiaalia ei tahtonut syntyä eikä yhtyeellä ollut oikein tietoa siitä, miten sen syntymistä voisi edesauttaa.


  Sitten seurasi pitkä tauko, jonka kuluessa ehdittiin moneen kertaan miettiä, onko Eppu Normaali-yhtyettä enää olemassakaan. Siltä kyllä julkaistiin muiden muassa kokoelmia ja livelevy, joiden menestys oli parhaimmillaan uskomattoman suurta, ja bändi teki silloin tällöin keikkojakin, muttei enää aiempien vuosien kaltaisia mittavia kiertueita. Puheita hajoamisesta tai yhtyeen jatkosta orkesterin jäsenet eivät suostuneet vahvistamaan suuntaan tai toiseen.

  Vuonna 2004 kävi ilmeiseksi, ettei Eppu Normaali ollut hajonnut, kun siltä ilmestyi levy ”Sadan vuoden päästäkin”. Musiikillinen linja oli pysynyt edelleen aivan samana, mitä nyt pientä seestymistä oli yhdentoista vuoden aikana ehtinyt tapahtua. Kovin suuria hittejä paluualbumi ei sisältänyt, mutta sitä seurannut kiertue oli tavattoman suosittu.

  Vuonna 2007 ilmestyi albumi ”Syvään päähän”, joka oli edeltäjäänsä nopeatempoisempi, duurivoittoisempi ja myös tekstillisesti toiveikkaampi. Massiivisia hittejä ei tältäkään levyltä löytynyt.

  Marraskuussa 2009 Eppu Normaali julkaisi Jackpot-boksin, jossa on 101 yhtyeen kappaletta koko sen uran ajalta. Mukana on myös ennen julkaisematon kolmen kappaleen potpuri. Yhtye palkittiin Suomi-palkinnolla vuonna 2009. Loppuvuodesta 2010 Eput kiersivät Kummelin kanssa Suomea yhteisellä Suuri joululahja -kiertueella.

   

  Vuonna 2011 Eppu Normaali nauhoitti vanhoja kappaleitaan uudelleen akustisina versioina. 23. marraskuuta kauppojen hyllyille ilmestyi ”Mutala” -niminen akustinen tuplalevy, joka julkaistiin myös vinyylipainoksena. Levy meni avausviikollaan Suomen virallisen albumilistan kärkeen ja pysyi siellä viikon verran. Yhtye juhlisti levyn julkaisua soittamalla keikan internetissä. Eppu Normaali teki lokakuussa 2012 akustisen Mutala-konserttisalikiertueen. Kyseessä oli sikäli poikkeuksellinen kiertue, että edellisen kerran yhtye esiintyi konserttisaleissa vuonna 1990.

   

  Yhtyeestä tehtiin sen 40-vuotisen uran kunniaksi dokumenttielokuva, jonka ohjasi Saku Pollari. Elokuvan nimi on "Eput" ja ensi-ilta oli 2.12.2016. Juhlavuotena heistä tehtiin myös uusi kirja ja valokuvanäyttely. Elokuussa 2016 Eppu Normaali esiintyi Ratinan Stadionilla 30 000 ihmiselle juhlavuotensa kunniaksi. Ylöjärven kaupunki pystyttää Eppu Normaali -patsaan kaupungin alueelle vuoden 2017 aikana.

   

  Eppu Normaali on noussut vuosien kuluessa legendan maineeseen suomalaisessa rockissa. Se pystyy keikkailemaan suurimmilla mahdollisilla areenoilla, sen kappaleita soitetaan edelleen säännöllisesti radiossa eikä sen tarvitse tehdä minkäänlaisia kompromisseja suosionsa eteen.

   

  Takaisin ylös

 • Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani

  Esittely

  On iso kunnia saada ensimmäistä kertaa historiassa Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani Hämyvestareille!

   

  Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani on suomalainen yhtye. Suomalainen maailmanmusiikki voisi olla oikeahko termi kuvaamaan Tuure Kilpeläisen & Kaihon Karavaanin seitsemisen vuotta kestänyttä musiikillista taivalta. Urallaan jo viisi albumia julkaissut ryhmä on elementissään niin klubeissa, festareilla kuin konserttisaleissakin.

   

  Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani kulkee vahvasti omaa polkuaan sekoittaen rytmikkääseen ilmaisuunsa suomalaista kaihoa, elokuvallista kitarointia ja tarinallisia tekstejä. Kaihon Karavaani on päästänyt yhteisen luovuuden valloilleen, joka aukeaa energisellä palolla elävän yleisön edessä.

   

  Vuodesta 2003 lähtien Tuure on levyttänyt musiikkia sooloartistina, jolloin hän teki kolme sooloalbumia omalla nimellään, kunnes 2010-luvulla Tuure alkoi kiinnostua maailmanmusiikista, jolloin syntyi nykyinen kokoonpano Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani. Bändin keulahahmo on julkaissut kuusi sooloalbumia ja tehnyt kappaleita myös muille artisteille, esimerkiksi Jonna Tervomaalle, Vesa-Matti Loirille, Jorma Kääriäiselle, Kari Tapiolle ja Johanna Kurkelalle. Valon pisaroita-albumin kappaleista suurin osa Tuure Kilpeläisen käsialaa, mutta nykyään yhtyeen muut jäsenet ovat mukana biisien teossa.

   

  On suuri kunnia, että Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani nähdään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Hämeenkyrössä ja Hämyvestareilla. Luvassa on varmasti energinen ja mukaansa tempaava keikka, kun bändi pääsee perjantaina 28. heinäkuuta hyppäämään Hämyvestarilavalle!

   

  Takaisin ylös

 • Kormus

  Esittely

  Kormuksen tekemisessä on vanhan liiton meininkiä!

   

  Kormus sai alkunsa keväällä 2013, kun herrat Anton Äikäs ja Kari Luomaharju päättivät perustaa duon, joka soittaisi heidän omia suosikkejaan sekä omaa materiaalia. Lisäksi molemmat miehistä kokivat patoutunutta tarvetta päästä keikoilla joka viikonloppu. Herrat olivat tutustuneet jo muutama vuosi aikaisemmin ja yhteistyöstä oli puhuttu jo moneen kertaan. Kevät meni treenatessa ja omia biisejä kasatessa. Popedan debyyttialbumilta napattu nimi "Kormus" sai eteensä liitteen "Duo" ja tuore kokoonpano heitti ensimmäisen keikkansa Visuvedellä, Visu Pubissa, 14.6.2013 nimellä "Duo Kormus".


  Syksyllä 2013 heräsi ajatus, että kyllähän oikea bändi olisi hieno juttu. Bassoon saatiin Public eye -yhtyeestä Aaro Alatalo Karin avuksi komppiryhmään. Kari ja Anton hoitivat sovitut duo-keikat samalla kun bändimuotoista Kormusta trimmattiin keikkakuntoon. Duo-keikoilla soitetut omat biisit sovitettiin bändille ja uusia covereita treenattiin reilusti. Treenikämpällä kokeiltiin rohkeasti erilaisia ideoita ja omia biisejä alkoi syntyä lisää. Bändin yhteiskemia havaittiin todella hyväksi ja kaikkia herroja yhdisti alusta alkaen samanlainen musiikkimaku. Keskinäistä herjaa ja kunnioitusta syntyi heti.

   

  Kormuksen miehet ovat tienneet jo vuosien ajan mitä elämältään haluavat. He haluavat soittaa musiikkia työkseen. Tamperelaisen yhtyeen Anton Äikäs, Aaro Alatalo ja Kari Luomaharju ovat alusta lähtien tienneet, mitä tavoite vaatii toteutuakseen. Se vaatii tunteja harjoituksissa, lukemattomia puhelinsoittoja keikkapaikkoihin, tottumista pitkiin keikkareissuihin ja ennen kaikkea hyvää yhteistyökykyä. Kaikkeen tähän bändillä on löytynyt valmiutta, siitä todisteena viime vuonna 261 tehtyä keikkaa ja loppu vuodesta Radio SuomiPopin soittoon päätynyt uutuussingle.

   

  Kormus on tehnyt töitä alusta lähtien vanhan liiton meiningillä ja tänä vuonna yhtye tullaan näkemään isoilla lavoilla kuten Hämeenkyrössä Hämyvestareilla ennen Eppu Normaalia. Toisena esimerkkinä mittakaavan kasvusta käy se, että yhtyeen uutuussingle Yhden illan prinsessa on alkanut soida Radio SuomiPopilla. Koulunkäyntiavustajana arkisin työskentelevä 24-vuotias Luomaharju kertoo työkaverinsa antamasta palautteesta, joka tiivistyy sanapariin ärsyttävä renkutus.

   

  ”Hyvä biisi on tärkein asia. Meillä singlebiisit ovat olleet tyylillisesti erilaisia, on ollut vähän iskelmää, vähän poppia ja nyt sitten tällainen vaihtobassorenkutus. Olemme ajatelleet, että Kormus voi tehdä just sitä mikä hyvältä tuntuu, Äikäs sanoo painokkaasti.”

   

  On hienoa saada Hämyvestareille nuorta energiaa, joka huokuu rohkeutta ja sitä kunnon ”rokki” meininkiä.

   

  Takaisin ylös

 • Jari Sillanpää

  Esittely

  Jari Sillanpää - houkutus, johon on ilo langeta

  Sulavin, kissamaisen kevein tanssiaskelin hän saapuu estradille, valloittaa lavan tajunnanräjäyttävällä karismallaan ja ilta illan jälkeen hänen lahjakkuudestaan ja äänensä kauniista soinnista hurmaantunut yleisö puhkeaa jälleen kerran raikuviin suosionosoituksiin.

  Ruotsissa, Ludvikassa elokuun 16. päivä vuonna 1965 syntynyt Jari Veikko Sillanpää on kiistatta yksi Suomen rakastetuimmista, suosituimmista ja seuratuimmista viihdetaiteilijoista, ellei jopa se kaikkein rakastetuin. Tähtimerkilleen tyypillisenä leijonana Jari tietää kuka hän on, mitä hän haluaa ja nauttii täysin siemauksin saamansa huomion tuomasta suloisesta lämmöstä.

  Vihdissä nykyään asustelevan veijarin tie kotona oven takana piilossa laulavasta pikkupojasta viihdetaivaan kirkkaimpaan kärkeen kulki Luulajan lapsi- ja nuorisokuorojen, Barcelonan mallintöiden ja ruotsinlaivoilla karaokea laulaneen baarimikon hommien kautta Seinäjoen Tangomarkkinoille, missä hän prinssivuotensa jälkeen kruunautti itsensä tangokuninkaaksi vuonna 1995.

  Sittemmin useimmat muutkin hänen unelmistaan ovat toteutuneet ja hän on saavuttanut lähes kaiken, mitä esiintyvä artisti saattaa toivoa. Erilaisia kunniamainintoja ja palkintoja Jari on pokannut vuosien varrella lukuisia, takan reunalta löytyy mm. kolme Emma-patsasta. Vuonna 2005 hänet palkittiin sekä Tango Finlandialla että Iskelmä-Finlandialla, molemmat voittorahat tämä intohimoinen suunnittelija ja impulsiivinen idealisti käytti kotinsa remontoimiseen.
   

  Yksi Jarin hartaimmista haaveista toteutui, kun hän sai edustaa Suomea Eurovision laulukilpailuissa Turkissa vuonna 2004. Kilpailuviisuna kuultiin Jarin ja Mika Toivasen yhteistyön tuloksena syntynyt vauhdikas Takes 2 to tango. Jarin riemuksi tämä tapahtui samana vuonna, kun hänen suuri idolinsa Abba vietti oman voittonsa 30-vuotisjuhlavuotta.

  Lukuisten lava-, festivaali- ja ravintolakeikkojen lisäksi supersuositun Jari Sillanpään uraan mahtuu hurja määrä toinen toistaan loisteliaampia konsertti- ja showkiertueita, joilla hän on osoittanut loputtoman monipuolisuutensa, herkkyytensä ja kunnioitettavan kykynsä nauraa itselleen. Omien henkilökohtaisten projektiensa lisäksi hän on tehnyt mm. kaksi massiivista, suuren suosion saavuttanutta MeStarat -showkiertuetta lapsuuden idolinsa ja koko kansan sinivalkoisen äänen Katri Helenan kanssa sekä vuonna 2015 nähtiin spektaakkelimainen 50-vuotisjuhla Show Olympia Stadionilla.

   

  Huikeaa saada Sillanpää jälleen Hämyvestareille, koska on hän niin showmies isolla S:llä. Hanki liput Jarin keikalle osoitteesta www.hamyvestarit.com

   

  Takaisin ylös

 • Laura Voutilainen

  Esittely

  Laura Voutilainen on suomalainen laulaja ja viihdetaiteilija. Yli 20 vuotta kestänyt ura on sisältänyt paljon menestystä. Voutilainen on laulu-uransa lisäksi esiintynyt mm. Idols -kilpailun tuomarina, Kisannut Tanssii Tähtien kanssa kilpailussa sekä osallistunut Vain elämää -ohjelman kuudennelle tuotantokaudelle, jonka jaksoja esitetään televisiosta parhaillaan. Hän oli myös Suomen edustaja Eurovision laulukilpailussa vuonna 2002 kappaleella ”Addicted to You”.

   

  Talvella 1993 Laura osallistui Lahdessa koelaulutilaisuuteen ja solmi sen myötä kymmenvuotisen artistisopimuksen sekä teki myös samalla managerisopimuksen lahtelaisen Uniartist Oy:n kanssa. Ensimmäinen single ”Muuttanut oot maailmain” julkaistiin syyskuussa 1993.

   

  Suuren yleisön tietoisuuteen Voutilainen tuli pari kuukautta myöhemmin julkaistulla singlellä ”Kerran”. Esikoisalbumi Laura Voutilainen julkaistiin alku vuodesta 1994 ja se nousi 34 viikoksi Suomen viralliselle albumilistalle, parhaimmillaan listan kuudenneksi. Albumista tuli vuoden 1994 myydyin suomalainen äänite.

   

  Syksyllä 1994 Voutilainen irtisanoi Uniartist Oy:n kanssa tekemänsä viisivuotisen managerisopimuksen. Syntynyttä sopimuskiistaa käräjöitiin kahdessa oikeusasteessa ja sitä käsiteltiin laajalti lehdissä ja televisiossa. Päätöksessään kesällä 1995 Kouvolan hovioikeus katsoi sopimuksen kohtuuttomaksi ja sen purkamisen Voutilaisen taholta perustelluksi muuttuneessa tilanteessa.

   

  Alkuvuodesta 1995 Voutilainen palkittiin vuoden 1994 naissolistin Emma-palkinnolla. Elokuussa 1996 Voutilainen julkaisi toisen studioalbuminsa, Kaksi karttaa. Albumi myi lopulta platinaa. Albumin myötä Voutilainen palkittiin toistamiseen vuoden naissolistiksi. Vuonna 1998 julkaistu Etelän yössä-albumi nousi jälleen listoille. Itse albumi myi kultaa ja albumilta hiteiksi nousivat kappaleet ”Etelän yössä” ja ”Vuoksi sun”.

   

  Voutilainen julkaisi lokakuussa 2002 albumin Puolet sun auringosta, joka esitteli uudistuneen Laura Voutilaisen. Aiemmin iskelmää esittänyt Laura Voutilainen -nimellä esittänyt artisti esiintyi uudella albumilla vain Laura nimellä, esittäen uudella albumilla entistä pophenkisempiä kappaleita.

  Kesällä 2006 Voutilasen siihen astinen ura koottiin hänen ensimmäiseksi kokoelmalevyksi, Lauran päiväkirja – Kaikki parhaat. Huhtikuussa 2007 Voutilainen julkaisi albumin Kosketa mua ja palasi samalla käyttämään jälleen Laura Voutilainen -nimeä. Hän sai albumista lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen kultalevyn.

   

  Vuonna 2008 Voutilainen palkittiin Iskelmän Vuosi -gaalassa vuoden 2008 naisartistiksi. Vuonna 2010 samaisessa gaalassa hänet palkittiin jälleen vuoden naisartistiksi. Valinta perustui kuuntelijaäänestyksen tulokseen.

   

  Nykyisin Voutilainen tekee myös itse sävellyksiä ja sanoituksia albumeilleen, kun ne aiemmin ovat sisältäneet muiden tekemiä kappaleita.

   

  Viimeisimmän studioalbuminsa KokoNainen hän julkaisi 2013. albumi on ensimmäinen Universal Music -levy-yhtiölle. Kokonainen nainen on uuden albumin avaus - ja sen teema. Kappaleessa tutkitaan turhaa vakavuutta väistellen aikuisen naiseuden kokemuksia sekä ihanteita. Lisäksi tuoreemmat kappaleista ”Miks Ei” ja ”Mä en kestä” on noussut kovia hittejä, joita myös radiossa soitetaan.

   

  Vain Elämää ohjelmassa Laura Voutilainen näyttänyt kuinka rautainen ammattilainen hän on esiintyjänä sekä laulajana. Voutilainen on tulkinnut muiden kappaleita omalla tyylillään. Ilman isompia teorioita tai ennustuksia voi todeta, että suurin osa kappaleista on varmasti jatkossa osana Lauran keikka kappaleista.

   

  On uskomattoman hienoa saada yksi Suomen kärki tulkitsijoista ensimmäistä kertaa Hämyvestareille. Lauran uskomaton ura on vertaansa vailla ja vahvasti uskomme siihen, että Vain Elämää –ohjelman siivittämänä tämä huikea esiintyjä saa ansaitsemansa arvostuksen. Selkää pitkin virtaa kylmiä väreitä, kun miettii sitä heinäkuun viimeisen lauantain hetkeä jolloin Laura Voutilainen oottaa Hämyvestari lavan omakseen.

   

  Takasin ylös

 • Uniklubi

  Esittely

  "Oman kylän pojat" palaa Hämyvestareille!

   

  Uniklubi nousi suuren yleisön tietoisuuteen ihastuttaneella ja vihastuttaneella kesän 2004 hitillään ”Rakkautta ja piikkilankaa”. Uniklubin debyyttialbumi Rakkautta ja Piikkilankaa julkaistiin vuonna 2004. Yhtye myi debyyttialbumillaan reilusti platinaa ja pokkasi samana vuonna Emma-pystin parhaana rock-tulokkaana.

   

  Kakkosalbumi ”Kehä” julkaistiin 2005, ja se jatkoi esikoisalbumin viitoittamalla tiellä yltäen niin ikään platinakantaan. Kolmas studioalbumi ”Luotisade” ilmestyi vuonna 2007. Uniklubin huikeiden vuosien kunniaksi julkaistiin syksyllä 2008 bändin suurimmat hitit sisältävä kokoelma ”Kaikki mitä mä annoin 2003-2008”. Saman vuoden marraskuussa bändistä julkaistiin Jarkko Tiitisen tekemä valokuvakirja Rakkaudesta hulluuteen. Keväällä 2009 julkaistiin yhtyeen neljäs studioalbumi Syvään valoon.

   

  Uniklubi nauhoitti viidennen, "Kultakalat" -nimisen albumin huhtikuussa 2010 Hollolan Petrax-studiolla. Levyn on tuottanut mm. Apulantaa ja Lordia tuottanut Jyrki Tuovinen. Albumi julkaistiin 22.9.2010. Albumin ensimmäinen single "Aikasi on nyt" oli peräti viisi viikkoa peräkkäin YleX:n Himotuimmat -listan ykkössijalla. Tämän jälkeen "Aikasi on Nyt" ja "Maailma puhaltaa" -kappaleet hallitsivat listaa ollen vuorotellen ykköspaikalla lähes koko loppuvuoden. Uniklubi valittiinkin vuoden himotuimmaksi yhtyeeksi vuonna 2010.

   

  Kesän 2010 keikoilla Uniklubi tarjoili erikoiskattauksen; bändi kiersi osan festivaaleista Romantiikan Rippeet -kokoonpanon kanssa, joka sisälsi pianistin, kaksi viulua, alttoviulun ja sellon. Tutuista kappaleista kuultiinkin uusia, hienoja sovituksia.

   

  30.9.2010 Helsingin Tavastialla oli Kultakalat-albumin julkaisukeikka, josta samalla käynnistyi lähes yksitoista kuukautta (päättyen 20.8.2011) jatkunut Kultakalat-kiertue. Kiertueen loputtua yhtye ilmoitti pitävänsä ainakin loppuvuoden lomaa.

  Vain pari viikkoa kiertueen päättymisen jälkeen alkoi kuitenkin julkisuuteen levitä tietoja Uniklubin jäsenten erilaisista yhtyeprojekteista tauon aikana. Teemu ja Antti soittavat Jupiter-nimisessä yhtyeessä ja Jussilla on yhtye, joka kantaa nimeä Jussi Selo & Nefernefernefer. Yhtye vakuutti, ettei se ole hajoamassa, vaan tauolla. Sivuprojekteissa on kysymys pienestä etäisyyden otosta, jotta Uniklubi olisi taas tulevaisuudessa voimissaan.

   

  19.3.2012 Teemu ilmoitti yhtyeen kotisivuilla jättävänsä Uniklubin ja jatkavansa Jupiter-yhtyeen matkassa. Myös rumpali Antti jäi pois Uniklubista. Rumpali Jani Auvinen ja Teemu Mäntykorpi liittyivät yhtyeeseen vuonna 2013. Myöhemmin bändiin liittyi myös Tuomas Lepistö.

   

  Uniklubi julkaisi 31.1.2014 singlen nimeltä "Sydän janoaa". Yhtye teki singlen tiimoilta "Elossa - kiertue" -nimisen kiertueen, joka sisälsi noin 20 esiintymistä ympäri Suomea.

   

  Kaikkien näiden vaiheiden jälkeen on nostalgista saada ”oman kylän pojat" takaisin Hämyvestareiden lauteille. Varmasti moni on tätä toivonut ja kaivannut, joten hienoa saada Uniklubi takaisin tosi toimiin!

   

  Takaisin ylös!

 • Petri Nygård

  Esittely

  SE ON PETRIIII ja Hämyvestarit

   

  Petri Nygård suomalainen rap-artisti. Nygårdin ura alkoi taiteilijanimellä Dream vuosina 1989–2003 toimineessa Nuera-yhtyeessä yhdessä Henry Kapralin kanssa.

   

  Ensimmäinen kappale Petri Nygård -taiteilijanimellä oli suomalaista rockmusiikkia kritisoiva rap-kappale Vitun suomirokki. Se ilmestyi alun perin Internetissä vuonna 2000. Sieltä Nygård siirtyi levyttämään Poko Rekordsille. Vitun Suomirokki -single myi platinaa ja on yli 17 000 kappaleen myynnillään levy-yhtiönsä toiseksi myydyin single. Toinen single Kanava Nolla (antakaa mun olla) myi sekin yli 9 000 kappaletta ja debyyttialbumi Mun levy!:kin kultaa (yli 25 000 myytyä levyä). Petri teki vielä kaksi levyä (Petri presidentixi ja Hovinarrin paluu) Nygård-nimellä ennen kuin ryhtyi tekemään musiikkia englanniksi nimellä Travis Bicle.

   

  Petri Nygård -pseudonyymin paluu tapahtui, kun Nygård julkaisi Internetissä uutta materiaalia salanimensä turvin. Kuuntelijaluvut nähtyään hän päätti julkaista uuden Petri Nygård –levyn. Neljäs albumi Kaikkee pitää olla julkaistiin joulukuussa 2009. Albumin ensimmäinen single, "Sanon suoraan", julkaistiin 7. lokakuuta 2009 internetissä Nygårdin kotisivuilla. Toinen single "Onko sulla pokkaa?", julkaistiin 30. lokakuuta 2009. Kolmas single "Mitävittuuvaan (Tuska)" julkaistiin 25. marraskuuta 2009, "Kippis kulaus" 29. tammikuuta 2010 ja viimeinen single "Seopetriii" keväällä.

   

  Uuden levyn myötä Petri Nygård aloitti vuonna 2010 myös ensimmäisen kiertueensa, joka käsitti yli kaksisataa esiintymistä vuoden aikana. Aiemmin hän oli vältellyt julkisia esiintymisiä. Nygårdin keikat ovat saaneet suurta huomiota medioissa, koska keikoilla esiintyy esimerkiksi tanssityttöjä rinnat paljaana ja lavasteena on käytetty isoa puhallettavaa naisen vaginaa, josta Nygård saapuu lavalle.

   

  Viides studioalbumi, Kaikki tai ei mitään, julkaistiin 16. helmikuuta 2011. Albumin ensimmäinen single "Sarvet esiin" julkaistiin 10. marraskuuta 2010. Singlellä vierailee metalliyhtye Mokoma ja siitä on julkaistu musiikkivideo. 20. joulukuuta 2010 julkaistiin albumin toinen single "Selvä päivä". Sillä vierailee Lord Est. Toisestakin singlestä on julkaistu musiikkivideo, jota on katsottu YouTubesta jo yli yhdeksän miljoonaa kertaa. Albumin viimeisenä singlenä julkaistiin kappale "Villi ja vitun vapaa".

   

  Petri Nygårdin kokoelmalevy 29 syntiä julkaistiin tupla-CD:nä 16. marraskuuta 2011. 27. helmikuuta 2012 julkaistiin Petri Nygårdin uusi single "Märkää". Singleä seuraa Nygårdin kuudes studioalbumi Mun mielestä, joka julkaistiin 25. huhtikuuta 2012. Nygård vaihtoi Universalille ja julkaisi 2016 alkuvuodesta 2016 aikana sinkut Pannaan Suomi kuntoon ja Soittorasia.

   

  Heinäkuun viimeisenä lauantaina voimme taata, että Petri Nygård pistää niin lavan kuin yleisön sekaisin ja takuu varmasti on kunnon (koti)bileet tiedossa!

   

  Takaisin ylös!

 • Lord Est

  Esittely

  Lord Est kruunaa lauantaipäivän Hämyvestareilla.

  Tuomo Hiironmäki eli Lord Est on suomalainen, Tampereelta kotoisin oleva rytmimusiikkiartisti. Lord Estin tunnistettava oma persoonallinen soundi ammentaa vaikutteita pääosin Karibian dancehall, soca -ja reggaerytmeistä. Mielenkiintoisen vivahteen kappaleisiin tuo Lord Estin vahva suomalainen näkökulma ja oivaltavat sanoitukset.

   

  Lord Estin tunnetuimpia hittejä ovat mm. “Reggaerekka”, “Hellä ori” “Sun vieres on lämmin”, “Vuosi vaihtuu ft. Mikael Gabriel” sekä Petri Nygårdin kanssa tehty “Selvä Päivä”. ”Reggaerekka” nousi parhaimmillaan Suomen virallisen listan kärkeen.

   

  Lord Estin kuudes albumi “Ilo-olo” ilmestyi kesällä 2015. Albumi sisältää myös sinkut “Hanat auki ft. Spekti” “Jotain mukavaa” ja “Anna illan jatkuu” ja “Kun sä astut huoneeseen (Richter)” ft. Juju. Levyn tuotti MGI, Henri Lanz.

  Lord Estin ”Ralleissa” feat Peris julkaistiin 10. maaliskuuta 2016. Kappaleella ja musiikkivideolla on mukana Juha Perälä. Kappale on Perälän ensimmäinen levytys. Vauhdikkaalla videolla rallin ajamisesta unelmoidaan itse rallilegenda Markku Alenin tyylillä. Kappaleen kertosäe ”mä pumppaan niin ku Markku Alen” juontuu 1980-luvun puoliväliin B-ryhmän rallitykkien aikaan, jolloin autoja ohjattiin paljolti kaasua pumppaamalla.

   

  Lord Estin uusin single on Dirlandaa. Perinteinen Suomihitti Dirlandaa sai uuden raikkaan muodon Lord Estin käsittelyssä. Lord Estin uusin single on rohkea ja rajoja rikkova tulkinta kreikkalaisesta perinnelaulusta.

   

  Lord Est esiinty Hämyvestareiden päivätapahtumassa 29.7.2017. Tämä tarkoittaa sitä että biletys alkaa jo päivällä ja jatkuu pitkälle iltaan! Päivätapahtuma on ikärajaton. www.hamyvestarit.com

   

  Takaisin ylös!

 • Mimi & Kuku

  Esittely

  Lauantaipäivänä on Hämyvestareilla tarjolla ohjelmaa myös perheen pienimmille, kun mukana on vankkumaton lastensuosikki Mimi & Kuku.

   

  Lastenmusiikkiteatteriduo Mimin & Kukun kantavana ajatuksena on lapsen oman ajattelun ja mielikuvituksen aktivoiminen. Lapsi pääsee itse osallistumaan esityksen kulkuun, mikä takaa sen että skeptisimmänkin henkilön sukat pyörivät jaloissa viimeistään esityksen puolivälissä.

   

  Esitykset sisältävät PALJON musiikkia ja käsittelevät päivänpolttavia aiheita kiusaamisesta ja suvaitsevaisuudesta kestävään kehitykseen. Kaikki esityksissä käytettävä musiikki on Mimin säveltämää ja sanoittamaa. Käsikirjoitus ja ideointi ovat Mimin ja Kukun.

   

  Mimin ja Kukun esityksissä on myös lasten rakastamaa Lasten omaa joogaa! Joogaharjoitukset voimalauseineen ja sopivan haastavine asanoineen parantavat itsetuntoa, vahvistavat ja notkistavat koko kehoa, kehittävät tasapainoa, keskittymiskykyä ja lapsen motorisia taitoja. Joogassa harjoittelemme samoja asanoita, kuin aikuistenkin joogassa, mutta lasten ehdoilla leikin kautta. Joogata voi mukana myös pyörätuolissa istuva lapsi.

   

  Energisellä duolla on takanaan mm. huippusuosittu tv-sarja Pikku Kakkosessa (2008), katsojien toiveesta sarjaa on uusittu lähes vuosittain, livekeikkoja (n. 20 00kpl), neljä studioalbumia ja tv-sarjasta tehdyt dvd:t. Kaksikko on vankkumaton lastensuosikki. Heidän keikkakalenterinsa on myyty täyteen jo pitkälle ensivuoteen.

   

  Takaisin ylös!